Welkom Ons centrum Financiƫle steun Partners Contacteer ons

Verhalen uit de horeca

Het verlengstuk van Fan van horeca www.fanvanhoreca.be is Verhalen uit de horeca: www.verhalenuitdehoreca.be. Een website door, voor en over mensen die werken in de horeca. De website verzamelt verhalen en toont in korte filmpjes wie de personen zijn achter de chef, ober, barvrouw, kamermeisje, commis, portier, maître, receptionist, F&B manager, keukenmedewerker, hotelmanager, … . Werknemers en werkgevers nemen er het woord want wie anders dan zij weten hoe het is om te werken in een van de boeiendste sectoren met soms zware uitdagingen. Met deze website schetsen we een realistisch beeld van de horecasector.

Het project?
Met een portie nieuwsgierigheid en oprechte interesse trokken enkele collega's van Horeca Vorming Vlaanderen (opleidingscentrum voor de horeca) doorheen het Vlaamse horecaland om het verhaal van mensen in de horeca in beeld te brengen. Waarom kozen ze voor de horeca? Wat zijn hun dromenambitiesangsten? Waar worden ze gelukkig van? Wat vinden ze minder leuk aan hun job? Waar halen ze voldoening uit? Wie inspireert hen?

strong>Aan de hand van een 10-tal vragen ontdekken we wat hen onderscheidt van en verbindt met elkaar. Het resultaat een verzameling van korte filmpjes zonder veel toeters en bellen. PUUR en OPRECHT brachten we hen in beeld. Heel basic met een smartphone en een mini-statief omdat onze handen niet altijd stil konden blijven.

Maar hier houdt het niet op. We willen meer verhalen horen. Gebeten en gedreven door horecaverhalen blijven we op zoek naar mensen die hun horecaverhaal willen vertellen. 

Jij hebt wat te vertellen? 
Wil jij jouw horeca ervaringen met iedereen delen? Of ken je iemand in de horeca die wat te vertellen heeft? Mail naar verhalen@horeca.be en we komen bij je langs met smartphone, mini-statief en onze vragen. Vermeld je naamleeftijdfunctienaam van de horecazaak en je contactgegevens. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!